Så får du ett vitt leende

Ett trevligt leende är något som de allra flesta vill ha. Men med åren blir det allt svårare att ta hand om sina tänder på grund av rökning, snusning, alkohol och koffein som gör dem missfärgade. Men som tur är finns det flera saker du kan göra för att åtgärda missfärgningarna med tandblekningmedel och få ett vitt leende. I den här artikeln får du några tips på hur du kan gå tillväga för att göra ditt leende vitare och ännu vac

Tandblekningsmedel före och efter

krare.

Borsta tänderna
Till att börja med är det viktigt att du borstar dina tänder. Om du inte borstar dina tänder regelbundet är det desto svårare för tänderna att bibehålla en trevlig färg. För att inte nämna att det bidrar till att du får plack och andra orenheter som i sin tur leder till karies. Därför är det viktigt att du använder en bra tandborste som är skonsam mot dina tänder samtidigt som den gör sitt jobb väl och tar bort alla orenheter. Sedan behöver du ha en effektiv tandkräm. Om det är ett vitare leende du vill ha finns det särskilda tandkrämer som gör att du får vitare tänder efter upprepade användningar. Denna metod tar tid men det är ett enkelt och billigt sätt att få vitare tänder.

Oil pulling
En annan sak som anses vara effektivt för att få ett vitare leende är genom metoden oil pulling. Metoden går ut på att du tar en matsked ekologisk kokosolja och svischar runt oljan i din mun i ungefär tio minuter. Oljan sägs ha många bra hälsoeffekter och förutom att du kan få vitare tänder är oljan effektiv mot bakterier. Oil pulling kan dock inte ersätta tandborstning och det är något du gör innan du borstar tänderna, vilket kan vara bra att ha i åtanke då oljan i sig inte kommer åt mellan tänderna på samma sätt som en tandborste gör.

Tandblekning
Om du har väldigt missfärgade tänder och redan har testat både tandkräm med blekningseffekt och oil pulling kan det vara läge att bleka dina tänder. Det bästa är om du går till en tandläkare först eftersom de kan bedöma om dina tänder tål en tandblekning eller inte, eftersom blekningsmedlet innehåller kemikalier som kan skada emaljen på dina tänder om du använder ett för starkt medel. Du kan bleka tänderna hos en tandläkare, men det finns även kit du kan köpa hem som gör att du kan bleka dina tänder på hemmaplan. Läs på om olika tandblekningar för att försäkra dig om att du köper bra tandblekning om du väljer att göra det hemma.