Badrumsrenovering i svart

Det kanske kan kännas lite ovant och nästan lite läskigt att tänka på ett badrum med svarta väggar och svart golv. Vi är så vana vid att badrum är ljusa i vitt och beiget. Men våga tänk tanken! Svart eller mörkt kakel och klinker ger badrummet en elegant och lyxig känsla.

Mörka badrum en växande trend
Läser du inredningsmagasin och besöker butiker kommer du att upptäcka att det finns mycket svart kakel och klinker att välja mellan. Väljer du svarta eller andra mörka nyanser på badrummets väggar och golv vid en badrumsrenovering får du ett dramatiskt rum som känns både modernt och exklusivt. Det ger faktiskt också en ombonad och mysig känsla. I ett mörkt badrum är det enkelt att få till en skön och avslappnande atmosfär. Du får nästan en spa-liknande karaktär i badrummet. Perfekt när du vill stressa ner efter en lång och tuff dag på jobbet!

Skapa variation i det mörka
För att badrummet inte ska kännas som en svart låda är det bra att skapa lite variationer i inredningen. Detta kan du göra genom att till exempel välja olika mörka nyanser på kaklet och klinkerplattorna och kombinera dessa tillsammans. Du kan till exempel matcha mörkgrått och vitt eller brunt med beiget. Du kan också välja olika storlek på plattorna och även olika typer av finish. En del kakelplattor är exempelvis lite vågiga i sin struktur, andra är blanka och en del ä

Grönt badrum

r matta.

Är du inte riktigt redo för ett helt svart badrum kan du välja en ljusare färgnyans på väggarna och matcha detta med ett mörkt golv och kanske en svart badrumsinredning. Självklart kan du också göra tvärtom! Du kan också välja att endast göra en mörkare fondvägg i badrummet. Kanske kan det till exempel passa att välja svart kakel där duschen ska vara? Ett annat alternativ för att få in lite mörkare toner i ett badrum med ljusa nyanser är att välja svarta eller mörkt bruna handdukar och badrumsmattor. Du kan också addera svarta krukor och korgar för att få till den där mörka och lite lyxiga badrumskänslan.

Belysning i ett mörkt badrum
Bra belysning i badrummet är viktigt vilka färger badrummets väggar och golv än har. Du behöver både en allmänbelysning och en belysning som skapar en mysig stämning. Stämningsbelysningen kan du tända när du ska duscha på morgonen eller när du vill ta ett avslappnande bad på kvällen. I mörka badrum är belysningen extra viktig. Tänk på att det kan vara smart att ha en extra stark lampa vid badrumsspegeln som du kan tända när du ska göra din makeup eller när du ska raka dig.