Anlita snickare för att isolera huset

Med dagens elpriser vill du inte att det ska sippra ut en massa värme genom ytterväggarna, fönster och dörrar. Därför kan det vara smart att låta en snickare som snickarenistockholm.se se över isoleringen och eventuellt tilläggsisolera bostaden. Du kommer att spara tusenlappar under lång tid framöver.

Mindre elräkning
Värmer du huset med direktverkande el har du redan höga elräkningar. Tänk då ifall en del av tusenlapparna som du betalar inte ens har gjort någon nytta? Har du värmeläckage är det bokstavligen pengarna i sjön. Även om du värmer huset med solceller, pellets eller har vedpanna är det klokt att se över isoleringen. När byggdes huset? När renoverades det sist? Har du tilläggsisolerat huset? Ett tips för att se ifall byggnaden läcker värme är genom att titta på ytterväggarna när det är minusgrader. Om du ser att en del av väggen har extra mycket is eller frost så är det ett tecken på att värme läcker ut just där.

Behåll värmen
Att tilläggsisolera eller renovera huset kan kännas dyrt för stunden, men det blir dyrare att låta bli. Förutom att det blir varmare och mysigare inomhus, så kommer du inte att behöva lägga lika mycket pengar på att värma upp huset. Att slippa frysa handlar både om hälsa och att vardagslivet ska kännas behagligt. Det är inte heller roligt att sova i ett dragit sovrum. Har du barn är det viktigt att fråga dem om det drar någonstans i deras rum. Glöm inte heller att kolla om det drar från golvlisterna. Ibland räcker det med att byta ut dem för att få det lite varmare inomhus.

Anlita snickare
Är du händig kan du naturligtvis renovera och isolera huset på egen hand, men för de flesta av oss är det klokare att överlåta arbetet till en snickare. Då vet du att det blir professionellt utfört och att försäkringen täcker eventuella problem. Att isolera huset tar också mycket tid. När du anlitar en snickare kommer arbetet bli klart mycket snabbare, än om du och din partner ska genomföra arbetet på er fritid eller semestern. Börja med att begära offert på vad arbete kan kosta. Har du inte pengar på banken kan du ta ett lån med låg ränta. Eftersom elräkningen kommer att bli lägre i många år framöver kommer du att tjäna på det.

När du anlitar en snickare eller annan hantverkare gör du också ROT-avdrag på själva arbetskostnaden. Det medför att slutkostnaden blir mindre än vad det står på offerten. Det kan vara smart att be om offert hos flera snickare och även kolla deras omdömen online.